torsdag 16 april 2009

Post-påsk

Våren dundrar fram.
Dagar som blir till nätter, och nätter som blir till nya dagar närmare sommaren. Det är den tiden vi lever i nu.
Det spekuleras i om kaféerna och restaurangernas uteserveringar är på väg att tas fram ur förråden, jag träffar gamla gymnasieklasskamrater och struntpratar lätt och ledigt och påsklovslediga mellanstadiertjejer fnittrar när de äter pizzabuffé för sina mammors medskickade pengar.
Allsvenskan har haft premiär, påsken har passerat och pappa har blivit ett år äldre. Han fick Per Morbergs kokbok. Kanske inte så mkt för receptens skull, men den ser snygg ut i tidningsstället, tänkte jag. Han verkade glad.
Har dessutom träffat hemvändande storasyster Odelius. Äntligen en redig och godhjärtad människa i Kalmar. Att bli bjuden på frukost, bara sådär, såå fint!


Men, kära vänner, vi måste reda ut ett och annat:

Sveriges trevligaste band heter Deportees. Deras nya skiva, som kommer i början av maj, finns på listan. Såg dem på självaste Långfredagen med lillebror uppe i Jönköping. Fantastiskt!

Kalmar FF har börjat svajigt. Ostabilt och slarvigt. Jag är orolig, men tror det ordnar sig efter sommaruppehållet när de nya brassarna har acklimatiserat sig och att laget hittat ett självförtroende utan Viktor Elm, Caeser Santin och Patrik Ingelsten. Låt säga, 3-4 plats nånstans.
I kväll är det borta mot Elfsborg. Borås, detta Sveriges eget lilla ruttna Manchester, är svåra. Känns som en 0-0, möjligtvis 1-1-match. Och thank God för Canal +.

Det är en stor sorg att tidningen Trots Allt ska läggas ner. Jag har liksom inte hunnit få in att denna arena kommer försvinna.
Var ska det där otvingade, öppenhjärtiga samtalet om tro, andlighet, kultur få plats. Jovisst, DN och SvD lyfter emellanåt in dessa frågor, men, det drunkar i allt annat brus.
Dagen är tyvärr en för icke-neutral spelplan för det samtalet.
Den måste leva vidare. I någon form.

Tycker för övrigt att Joel Halldorfs debattinlägg om den orättvisa svartmålningen av påven är intressant. Han menar att påven blivit något av västvärldens alla liberalers nya slagpåse när George W Bush är borta från stridsfältet och frälsaren Obama har makten. Läs här!

Alltså.
Tummen upp:
Deportees, uteserveringar, Allsvenskan

Tummen ner:
Att Trots Allt bara har ett nummer kvar, KFF:s svajiga spel

1 kommentar:

s sa...

Bra inlägg!